Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Vasvári Pál Tagintézmény

 

Vasvári Pál Tagintézmény

Intézményünkről a legrégebbi feljegyzések 1918-ból valók. Az idők során több fenntartóváltáson, névváltozáson mentünk keresztül. 1987-ben költöztünk mai helyünkre, a Kökény út 22 szám alá, ahol a mai kor követelményeinek megfelelő szaktantermekkel, tornateremmel, tágas udvarral, sportpályákkal ellátott épületet vehettünk birtokba. A 2003/2004-es tanév szintén fontos mérföldkő volt iskolánk életében. Az épület bővítése lehetővé tette, hogy az addig több helyszínen folyó oktatás egy központi épületben történjen. Minden osztály saját tanteremmel rendelkezik, szaktantermeket alakítottunk ki.

Jelenleg informatika-, rajz-, angol-, német-, földrajz-, ének- és drámateremmel, valamint természettudományi előadóval várjuk a tanulni vágyó gyermekeket. Közel 6000 kötetes könyvtárral, szép, világos ebédlővel rendelkezünk. Iskolánk taneszközökkel jól ellátott, 11 interaktív tábla, 54 asztali számítógép, laptopok segítik a tanulók és a pedagógusok munkáját. Fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést, melynek fő színterei a tornaterem, a két tornaszoba, az udvari aszfalt- és salakpálya.

Intézményünk erőssége az a stabil, jól képzett nevelőtestület, amelynek tagjai változatos és korszerű módszerekkel, szeretetteljes légkörben oktatják, nevelik tanulóinkat.

Feladataink között kiemelten kezeljük az iskola, a tanulás megszerettetését, a pozitív motiválást, a gyakorlati tudás megszerzését. Számítunk a szülők véleményére, ötleteire, javaslataira. Önzetlen segítségüknek köszönhetően folyamatosan szépül iskolánk. Sikeres közös rendezvényeket tartunk, mert azt szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát az iskolánkban.

A gyermekek számára a pedagógusok igyekeznek minél szélesebb körű lehetőséget biztosítani felzárkóztatásra, tehetséggondozásra és a szabadidő hasznos eltöltésére. Differenciált bánásmóddal, a tanulók aktuális tudásához igazodó tanórákkal, a szaktárgyi szakkörökkel, a felzárkóztató foglalkozásokkal lehetőséget nyújtanak az ismeretek begyakorlására, a problémamentes továbbhaladás biztosítására.

 

 

 

© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés