Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Pályázatok

 

TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ÉLMÉNYPEDAGÓGIAI PROGRAMKÍNÁLAT ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYOS ÉLMÉNYKÖZPONTOK FEJLESZTÉSE

EFOP-3.3.6-17-2017-00016

 

 Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nyíregyházi Egyetem, valamint a Nyíregyházi Főiskola a tanulási kompetenciák, az oktatás és a szakképzés fejlesztéséért kiemelkedően közhasznú Alapítvány együttműködésével az EFOP-3.3.6-17 kódszámú, Természettudományos élményprogramok megvalósításának támogatására kiírt pályázat keretében természettudományos élményközpont jött létre Nyíregyházán.

Az EFOP-3.3.6-17-2017-00016 azonosító számú pályázat keretében, melynek intézményünk, az Újfehértói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is együttműködő partnere, az MTMI Élménycentrum hosszas előkészítő munka után 2019. február 04-én megkezdte működését.

A központ létesítésének és működtetésének célja, hogy hozzájáruljon a köznevelési intézmények programkínálatán és infrastrukturális feltételein túlmutató, minőségi oktatási program és környezet kialakításához, élményszerű tanulás keretében segítve a természettudományi ismeretek oktatásának hatékonyságát.

A projekt keretében egyetemi oktatók és pedagógiai szakértők közreműködésével olyan tanmenetbe illeszthető, kreatív, korszerű, kísérletközpontú, rugalmas oktatási programcsomagok kerültek kidolgozásra, amelyek hozzájárulnak a természettudományos tárgyak népszerűsítéséhez, az informális és nem formális tanulási lehetőségek bővítéséhez, a korszerű, kísérletközpontú, élményszerű oktatás elterjesztéséhez.

A programban részt vevő intézmények számára ingyenes szolgáltatás: nem formális és informális tanulás keretében megszervezett, rendszeresen ismétlődő foglalkozásformák, amelyek a természettudományos ismeretszerzés népszerűsítését szolgálják.

A programokat a Nyíregyházi Egyetem oktatói dolgozták ki, és egyetemi hallgatók bevonásával ők vezetik az élményekre alapuló órákat a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt központ termeiben, ahová a szervezők előre meghatározott időpontban szállítják az Erkel Ferenc és a Vasvári Pál Tagintézmény tanulóit (24-24 fő) havi egy-egy alkalommal.

A természettudományos témakörben – fizika, kémia, biológia, matematika – tartott 2x45 perces foglalkozásokon alkalmanként 6-6 tanuló vesz részt, akik tanórán kívüli környezetben szereznek a mindennapokban alkalmazható természettudományi ismereteket.

A program kiemelten fontos feladata az esélyegyenlőség biztosítása a tehetséggondozás, illetve a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása által.

 

 

 

 

 

© 2018-2020 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés