Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Ünneplőbe öltöztünk, elcsendesedtünk, és nagy várakozással tekintettünk az 5.a osztály ünnepi műsora elé. Iskolánk auláján forradalmi hangulat lett úrrá! Egy csapat fegyelmezett kisdobos és úttörő sorakozott fel. Megtöltötték a teret, hogy megidézzék a történelmi környezetet, amely 1956 októberében a forradalom kialakulásához vezetett.

Korabeli fotókkal kiegészítve villantották fel a történelmi események sorozatát. Versekkel, dalokkal, sok mozgással és különleges koreográfiával hozták hozzánk közelebb azt a forró hangulatot, amelynek híre 1956-ban bejárta a világot és e maroknyi nép elszántságát, hazaszeretetét példaértékűvé tette.

A gyermekek nagy érdeklődéssel figyelték a megemlékezést. Kató Gáborné tanár néni forgatókönyve új megközelítésben tárta elénk a 20. századi magyar történelem kiemelkedő időszakát. Nem csak történelmi tényeket ismerhettünk meg. Az 5.a osztály és Békésiné Nagy Mónika tanár néni közreműködésével „Jelentős előrelépést tettünk annak érdekében, hogy ez az ünnep a rangjának méltó helyre kerüljön” és üzenete eljusson a kisdiákokhoz is:

„s fogadalmat: te kicsi ország,
  el ne felejtse, aki él,
  hogy úgy született a szabadság,
  hogy pesti utcán hullt a vér.”

 

Tisztelt Tanár nénik, kedves Gyerekek! Gratulálunk az ünnepi műsorhoz, köszönjük az élményeket.
© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés