Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
VASVÁRIS DIÁKOK GYÖNGYBETŰI
2021. 11. 30.

Mindig rácsodálkozunk, hogy a régi öregek milyen gyönyörűen írtak, szinte rajzolták a kacskaringós-cikornyás betűket.

 

 

 

Azt tanítjuk gyermekeinknek is, ha egy írott munkát adunk ki a kezünkből, az tetszetős, áttekinthető, igényes, rendezett példány legyen. Akár személyes példánkkal is elöl járhatunk. De valljuk be: az alsóbb évfolyamokon kiemelt jelentőséggel bíró szépírás a későbbiekben elveszíti kulcsfontosságú szerepét. Átalakulnak betűink, eltérünk a szabályszerűtől, egyedivé válik írásképünk – ízlésünknek, aktuális lelkiállapotunknak és személyiségünknek megfelelően.

Erre az egyedi, eredeti írásra, stílusra volt kíváncsi az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda, amikor meghirdette regionális szintű szépíró versenyét. Sok iskola sok tanítványa vett részt a megmérettetésen. A mi tagintézményünket -- előzetes munkáik alapján – a következő tanulók képviselték:

Ballók Réka 3. b

Kiss Lili 3.a

Nagy Bence 3. a

Békési Boglárka 5. a

Matévi Lizett 5. a

Csobán Málna 6. b

Fülöp Gréta 6. a

Nagy Katalin Rebeka 7. b

Torma Tiara Kira 7. b

Kolozsi Korina 8. b

Ötvös Lara 8. b

A zsűri a tipográfiát, a betűalakítást, a külalak és helyesírás szempontjait, a szöveghűséget, a másolás pontosságát is figyelembe véve díjazta a tehetséges gyerekeket. A legszebben író vasváris tanulóink eredményei:

            Kolozsi Korina I. helyezett

            Fülöp Gréta II. helyezett

            Ötvös Lara III. helyezett

            Nagy Katalin Rebeka különdíj.

A diákokat magyartanáraik, Ballainé Puhl Mária, Kukk Csaba Attiláné, Gyetvai Krisztina, Pál Mónika és Tarcali Gabriella biztatták és segítették. Szívből gratulálunk a gyerekeknek, gyöngybetűikért legszívesebben aranytollal jutalmaznánk őket!

 

Pál Mónika szaktanár

© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés