Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Napközis tábor I.
2019. 08. 29.

Nálad a labda!

 

A Nyíregyházi Tankerületi Központ pályázatot nyújtott be "Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Nyíregyházi Tankerületi Központ intézményeiben" címmel. Az elnyert támogatásnak köszönhetően az újfehértói általános iskola Erkel Ferenc Tagintézmény 25 alsós és 25 felsős tanulója vehetett részt a napközis tematikus nyári táborozásokon.

A tábort vezető pedagógus Dénesné Cserbán Katalin.

A csodaszarvasprogram portálon mi, a „Nálad a labda! „című programsablont választottuk, melynek időpontja:2019.06.24-28.

A tervezett programok nagyon tetszettek a gyerekeknek. Színes, változatos elfoglaltságokat kínáltunk számukra. A programban összehangoltan jelentkezett az elméleti anyag és a gyakorlat. A tábor szabályainak megbeszélése után, jöhettek az ismerkedő, ráhangoló játékok. A labda mindig is „varázsszó” volt a gyerekek számára, mi ezt próbáltuk kihasználni. Önfeledten vetettük bele magunkat egy-egy labdás játékba. Hasznostudást közvetítettünk feléjük interaktív módon, a közlekedés szabályainak megbeszélésével, a balesetvédelmi oktatás gyakorlásával (kötözések, sebek ellátása, segélyhívó telefonszámok). Kerékpároztunk a városban, amikor is alkalmuk nyílt a gyerekeknek a megbeszélt közlekedési szabályokat alkalmazni. Tokajban a hajózás és a városi kisvonatozás maradandó élményeket nyújtott a gyerekeknek.

Egész héten labdás ügyességi feladatokat és sportjátékokat játszottunk, a hetet a városi uszodába zártuk. A nagyon meleg időjárásnak köszönhetően óriási vízicsatát vívtunk vízibombák segítségével. Külső szolgáltatótól kaptunk interaktív táncoktatást, amely nagyon jól sikerült. Feladatokon keresztül állítottak össze a gyerekek saját tánckoreográfiát, tetszett a megvalósítás a gyerekeknek. Jól szórakoztak

 A pályázatnak köszönhetően, sikeres 5 napot zártunk, ahol nemcsak a gyerekek, hanem mi is nagyon jól éreztük magunkat.

© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés