Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Kirándulás
2021. 10. 01.

Megéri jól tanulni! A FELHŐK MÖGÜL ELŐBÚJÓ NAPSUGARAK, őszi színekben pompázó falevelek, dús növényzettel borított hegyoldal, szelíd lankák, szép halom – egy kirándulás képei ezek.

 

 

 

Az előző tanévben végzett kiemelkedő munkája elismeréseként nyolcvan vasváris diák kapott lehetőséget, hogy szeptember 29-én részt vegyen egy szellemnek és testnek egyaránt feltöltődést nyújtó kiránduláson. A délelőtt folyamán a sárospataki Rákóczi-vár falai között idézhették föl a gyerekek a történelmi olvasmányaikból ismert eseményeket, helyszíneket, személyeket, s vihették magukkal Zrínyi Ilona fiához írt búcsúlevelének mondatait, miszerint csak szorgalmasan kell tanulniuk, s nem szabad megfeledkezniük arról, hogy „nincs e világon szebb és dicsőbb dolog, mint a becsületes név és jóhír.” Ezt követően Széphalomra vették az irányt, ahol a Magyar Nyelv Múzeumában tettek látogatást. Az irodalmi herbáriumban némelyek a lelket gyönyörködtető költeményeket, mások inkább a testet tápláló zöldségeket-gyümölcsöket kóstolgatták, a legbuzgóbbak pedig a múzeum kertjében működő „Fakönyvtár” kötetei közül válogattak maguknak. A nap végén a sátoraljaújhelyi kalandpark bobpályája és a különleges játékokkal felszerelt játszótér nyújtott felejthetetlen élményt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Hazaérkezve a gyerekek maguk fogalmazták meg, hogy érdemes jól tanulni.

A részt vevő diákok és kísérőik nevében köszönjük a Vasvári Alapítvány NEA-UN-20-O-V-0265 számú pályázat keretében nyújtott támogatását.

© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés