Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
JUTALOMKIRÁNDULÁSON A VASVÁRIS DIÁKOK
2022. 03. 30.

Március 29-én a Vasvári Pál Tagintézmény140 tanulója a debreceni Agóra Parkba kirándult.

 

 

 

 

Az élményközpontban számos olyan fizikai, kémiai és egyéb tudományágakhoz kapcsolódó kísérlet várta a diákokat, amelyek a mindennapi életünk csodáit magyarázzák meg számunkra közérthetően és élményszerűen. A gyerekek kíváncsian és lelkesedve próbálták ki az eléjük tárulkozó interaktív játékokat, amelyek minden esetben rendelkeztek egy leírással is, amelyben a kísérlet tudományos magyarázata szerepelt. A tükörlabirintus egyike volt azoknak a lehetőségeknek, amelyek a diákok tetszését a legjobban elnyerte, de tesztelhették a reflexeiket is, biciklizhettek a magasban, generálhattak áramot, megfejthették a piramisok építésének titkát, repülhettek tükörképük segítségével, kipróbálhatták a hanghullámok és a mágnesesség kínálta izgalmas játékokat is. Egy fizikus közreműködésével testközelből érezhették meg az elektromosságot és annak hatásait, majd villámok csapkodtak körülöttünk Nikola Tesla és Michael Faraday tudósok jóvoltából.

A diákok számos élménnyel gazdagodva érkeztek haza arról a helyről, ahol játszva szippanthatták magukba a természettudományok számos csodájának rejtélyét.

A „Vasváris diákok programjainak bővítése, tehetséges tanulók jutalmazása” projekt részeként sikerült megvalósítani ezt a kirándulást. A gyerekek számára a belépőjegy és az utazás díjmentes volt, melyet a Vasvári Alapítvány a NEAO-KP-1-2021/10-000678 számú pályázatból finanszírozott. Köszönjük a támogatást a Nemzeti Együttműködési Alapnak, a Miniszterelnökségnek valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nek is.

 

© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés