Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Egészségnap a felső tagozaton
2019. 03. 20.

Az Erkel Ferenc Tagintézmény hagyományai közé tartozik az évente megrendezésre kerülő egészségnap.

Ezen a napon törekszünk arra, hogy a tanulók számos hasznos ismeretre, tudásra tegyenek szert. A programok nagymértékben hozzájárulnak a gyerekek egészséges életmódra neveléséhez, egészségmegőrzéséhez, szemléletformálásukhoz. Így volt ez ebben az évben is. Az egészségnap 2019. március 18-án került megrendezésre.

A nap reggel 8 órakor kezdődött. A felső tagozatos évfolyamokat beosztottuk, így óránként más előadáson vettek rész. Sok segítséget nyújtottak a program lebonyolításában a meghívott előadók, akik színesebbé tették e napot.

Témáink voltak:

- Egészséges táplálkozás

- Mozgás

- Újraélesztés

- Mentális egészség

- A zene hatása egészségünkre 

-- A helyes fogápolás

- Káros szenvedélyektől mentes életmód

- Energiatakarékosság és az egészség

-  A média hatása a gyerekekre, fiatalokra

 

Délelőtt minden osztályban  néhány tanuló a osztályfőnök irányításával  egészséges szendvicseket készített, amit a nap folyamán  közösen elfogyasztottak. A 5. osztályosok plakátkészítésen vettek részt, melynek témája az egészséges életmód, egészséges étrend volt. Délelőtt iskolánk aulájában paravánokon állítottuk ki   az készített műveket. Az napot az  előadások után a sport, foci, pingpong versenyek tették változatossá. Az udvaron a  tűzoltó bemutató nagy érdeklődés mellett zajlott. 

Reméljük, hogy a nap során elsajátított ismereteket a tanulóink igyekeznek alkalmazni a mindennapok során is. Köszönjük szépen az előadók, segítők munkáját! Jó egészséget kívánok mindenkinek!

 

                                                                                                 Filéné Brandisz Csilla

© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés