Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
„Bringázz az egészségedért!”
2019. 10. 27.

Intézményünk fontosnak tartja, hogy a mindennapjainkba belecsempésszük az egészséges életmódra nevelést.

Elengedhetetlen számunkra, hogy a mozgás, sport mellett az egészséges táplálkozást is népszerűsítsük.

Erre adott lehetőséget az október 18-án szervezett projektnap.

A reggelt Béres Józsefné intézményvezető asszony nyitotta meg, ezután a White Brass Band zenekar fergeteges hangulatot teremtett aulánkban.

10 órakor egy komoly sporttal ismerkedhettünk meg, melyben tehetséges újfehértói fiatalok mutatkoztak be, Szabó Tibor vezetésével.

A Kempo bemutatón keresztül betekintést nyerhettünk ebbe a harcművészeti sportba.

11 órától két helyszínen zajlottak az események az 1-2. osztályosok és a 3-4. osztályosok egymást forgószínpad szerűen váltották.

Az időjárás adta lehetőségeket kihasználva udvarunkon állítottunk fel kerékpáros ügyességi versenyt, amely Marján Gyöngyi tanító néni ötletei alapján valósult meg, kivitelezésében pedig jómagam segítettem.

Az osztályokból 5-5 tanuló pattant kerékpárra és egy akadálypályán mentek végig, ahol ügyességi és szabálykövető feladatok is szerepeltek. Alsós tanulóink nagyon lelkesen és felkészülten vettek részt a versenyen.

Minden résztvevőt ajándékkal jutalmaztunk: ivólevet, müzliszeletet és egy LED-es villogót kaptak. Valamint osztályuknak sporteszközcsomagot szerezhettek meg és egy oklevéllel büszkélkedhettek.

Ezzel egy időben Hartmanné Kovács Krisztina tartott előadást az egészségtudatos életmódról aulánkban.

Közben a gyerekek zöldségeket és gyümölcsöket kóstolhattak, melyet különféle variációkban készítettek szüleikkel és a tanító nénikkel közösen.

A pénteki nap zárásaként Hosszú Ferenc, híres sportoló a Hosszú Team Se csapatával kick boksz edzést mutatott be tornatermünkben, gyerekeink örömére.

A bemutató után az udvaron találkozhattunk is egy-két ellesett mozdulattal.

A hozzánk ellátogatott vendégeket svédasztalos fogadás várta a könyvtárban, ahol Dalanicsné Nagy Magdolna tanító néni segédkezett.

Az élményekben gazdag nap után nem csak új ismeretekkel, hanem ajándékokkal is hazatérhettek a gyerekek.

Ez a nap tanulók, pedagógusok számára is felejthetetlen volt.

Szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a vezetőségnek, minden vendégnek, pedagógusnak, szülőnek, technikai dolgozónak, akik hozzá segítettek bennünket, hogy ez a rendezvényünk is sikeres legyen.


Huszár-File Irén alsós munkaközösség-vezető

© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés