Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A tudatos felnőtté válás útján

 

A Vasvári Pál Tagintézményben október 24-én a Helyi közösségek erősítését szolgáló kulturális, sport, szabadidős és egyéb programok szervezése, a lakosság szemléletformálása, tudatosítás (TIOP-7.1.1-16-H-096-) pályázat keretében projektnapot tartottunk a felső tagozatos gyerekeknek.

A reggelt az Újfehértói Fúvósok Egyesülete kezdte zenés műsorával, a mazsorettcsoport táncával kiegészülve. Előadásukban mai slágerek szólaltak meg, melyek megalapozták a hangulatot.

Ezt követően Hasulyó Szabolcs, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője által tartott drogprevenciós előadáson vettünk részt, aki különböző tanulságos történetekkel szemléltette a diákoknak, milyen veszélyeket tartogat a kábítószer, hogyan előzhető meg a függőség, miként vigyázzanak magukra és társaikra egyaránt.

10 órától két helyszínen folytatódtak a programok. Az 5-6. osztályosok, és a 7-8. osztályosok egymást váltva Szőllősiné Falcsik Anikó és Kiss Ernő László előadásain vehettek részt.

A védőnő az ebédlőben a dohányzás veszélyeire, káros következményeire hívta fel a figyelmüket. Tagintézmény-vezetőnk az internet veszélyeiről vetített filmeket a természettudományi előadóban.

A kötött programok után a hallottak alapján készültek el a szebbnél szebb, és legfőképpen hasznos plakátok, melyekből kiállítást rendeztünk az aulában. A plakátok elkészítéséhez szükséges eszközöket a tanulók számára a pályázat biztosította.  

A nap folyamán egy kérdőívet is megoldottak a diákok, aminek a kérdéseit Morvainé Szabó Edit és Békésiné Nagy Mónika tanárnők állították össze az előadásokon hallottak alapján.

Utolsó feladatként az osztálytermekben az osztályfőnökök segítségével a tanulók egy kézikönyvet készítettek   „Hogyan netezz? ” címmel.

A nap végén pénzügyi ismereteiket bővíthették társasjátékok segítségével.

Tartalmasan telt a nap, a gyerekek jól érezték magukat. Reméljük, hogy nagyon sokat tanultak belőle.

Úgy gondoljuk, mi pedagógusok is sok új és hasznos információval gazdagodtunk.

Köszönjük Béres Józsefné intézményvezetőnek a szervezést.

 

                                   Tóthné Simai Ildikó, Békésiné Nagy Mónika
© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés