Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Sportosan – boldogan!

 

A pedagógus nevelő – oktató munkája mellett elengedhetetlenül fontos az egészséges életmódra nevelés. Ennek szerves része a mindennapi testmozgás népszerűsítése, a sport megszerettetése és az  egészséges táplálkozás fontosságának hangsúlyozása. 

Iskolánkban október 18-án a Helyi közösségek erősítését szolgáló kulturális, sport, szabadidős és egyéb programok szervezése, a lakosság szemléletformálása, tudatosítás (TOP-7.1.1-16-H-096-3) pályázat keretében projektnapot tartottunk az alsó tagozatos gyerekeknek. Jeligénk: „Sportosan-boldogan!” A napot Béres Józsefné intézményvezető nyitotta meg, ezután a White Brass Band zenekar szórakoztatott bennünket modern slágereivel, amely megalapozta a jó hangulatot.

9 órakor egy kicsit komolyabb vizekre eveztünk. Szabó Tibor vezetésével Kempo bemutatón keresztül nyerhettünk betekintést ebbe a harcművészeti sportba.

10 órától két helyszín között az 1-2. osztályosok és a 3-4. osztályosok egymást  forgószínpadszerűen váltották.  A napsütéses, őszi időt kihasználva a futballpályán kerékpáros ügyességi versenyt szervezett Gagna Melinda és Mezeiné Tóth Margit tanító nénik. A gyerekeknek kerékpárjukkal egy akadálypályán kellett végigmenni, ahol ügyességi és szabálykövető feladatok is szerepeltek. Kis diákjaink nagyon lelkesen és profin vettek részt a megmérettetésen. Jól ismerik a szabályokat és be is tartják azokat. Minden résztvevőt ajándékkal jutalmaztunk: ivólevet, müzliszeletet és egy LED-es villogót kaptak. Ezzel egy időben Meglécz Józsefné, Valika tartott előadást az egészségtudatos életmódról. Közben a gyerekek zöldségeket és gyümölcsöket kóstolhattak, melyet különféle variációkban készítettek szüleikkel és a tanító nénikkel közösen. A szülők áldozatos segítségét nagyon köszönjük!

A nap zárásaként Hosszú Ferenc, híres sportoló a Hosszú Team Se csapatával kick boksz edzést mutatott be, melyet a gyerekek ámulattal figyeltek.

Egész nap svédasztalos állófogadás várta a vendégeket.

A tartalmas nap végén a diákok nemcsak élményekkel gazdagodtak, hanem ajándékokkal térhettek haza. Társasjátékot, labdákat vehettek át az osztályok a tagintézmény - vezető úrtól.

A gyerkőcök nagyon jól érezték magukat és nagyon élvezték a mozgalmas programokat.

Gagna Melinda és Mezeiné Tóth Margit
© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés