Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Vasváris siker a megyei német nyelvi versenyen

 

Október 15-én ismét részt vettünk Nyíregyházán a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Ált. Isk., Koll., Óv. és AMI által rendezett megyei német nyelvi szókirakó versenyen.

A gimnázium több éve szervezi ezt a színvonalas megmérettetést. Minden évben nagy sikere van a rendezvénynek, mert a kedves vendéglátás mellett egyedi a verseny típusa is.

Mi is minden tanévben szívesen nevezünk be erre az idegen nyelvi versenyre.

Egy iskolából csak egy 3 fős csapat indulhat a korlátozott létszám miatt, mert a megye minden részéről érkeznek gyerekek.

A délelőtti tanórák után egy ilyen délutáni vetélkedőn jól teljesíteni nem egyszerű feladat, mivel a tanulóknak végig nagy koncentrációra van szükség, hiszen a jó szókincs és a gyorsaság dönti el, hogy kik lesznek a legjobbak.

A 20 körből álló verseny után született meg a végeredmény, ahol a Vasvári Pál Tagintézmény diákjai az előkelő 2. helyezést érték el.

A csapat tagjai: Bodnár Boglárka, Balogh Attila, Horváth Bence János 8. b osztályos tanulók.

Az elért helyezés értékét az is emeli, hogy olyan diákokkal mérték össze tudásukat a mieink, akik emelt szinten tanulják a német nyelvet, vagyis heti 5-8 órában a mi heti 3 óránkkal szemben.

Gratulálunk nekik! További sok sikert kívánunk a nyelvtanuláshoz!

                                                                                    Nagy Mária

                                                                                    német nyelvtanár
© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés