Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az általános iskolák 5–8. évfolyamos tanulói részére az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma ebben az évben is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt. Péchy Blanka érdemes művész, a Kazinczy-díj alapítója a Kazinczy-versenymozgalommal az ifjúság anyanyelvi nevelésére, a beszédkultúra javításának elősegítésére törekedett.

            A verseny kistérségi fordulóját 2022. február 8-án az Erkel Ferenc Tagintézmény rendezte meg. Iskolánkat évfolyamonként egy-egy tanuló képviselte:

  1. osztály: Pulinka Hanna (felkészítő pedagógus: Tarcali Gabriella)
  2. osztály: Tóth Lara (felkészítő pedagógus: Pál Mónika)
  3. osztály: Kálmánczhey Zorka (felkészítő pedagógus: Pál Mónika)
  4. osztály: Kovács Eszter (felkészítő pedagógus: Gyetvai Krisztina)

            A járványhelyzet miatt a verseny ebben az évben online formában került megrendezésre. A zsűri az értékelés során a kifejező, élőszóhoz közeli, hangsúlyozó olvasást, a szövegek élményszerű, hibátlan bemutatását vette figyelembe.

            A szabadon választott és a kötelező szövegek bemutatása után az 5-6. osztályos korcsoportban Tóth Lara III. helyezést, a 7-8. osztályos korcsoportban Kovács Eszter I. helyezést ért el. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy kiemelkedő teljesítményével Eszter képviselheti iskolánkat, városunkat és kistérségünket Kisújszálláson, a márciusban megrendezésre kerülő regionális döntőn.

            Köszönjük a szervezők és a szakértő zsűri munkáját, gratulálunk minden résztvevőnek, a helyezetteknek és felkészítő tanáraiknak!

 

                                                                                                                      Gyetvai Krisztina
© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés