Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

„Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz!” – tartja a mondás.

A Vasvári Pál Tagintézményben ebben a nehéz helyzetben is fontosnak tartjuk az idegen nyelv minél magasabb szintű elsajátítását. Így ebben a tanévben is neveztünk az „Es weihnachtet schon ” című országos német nyelvi projektversenyre, amelyen ezúttal két hetedikes diákunk vett részt.

A versenyfeladatok nagyon összetettek és sokrétűek voltak. Volt köztük pl. B2- es szintű (középfokú nyelvvizsga) hallás utáni értés, videófilm megtekintése utáni szövegkiegészítés, vallási tartalmú fogalmazás írása.

Ezeken kívül saját maguk készítettek ajándékot, majd leírták az ajándék elkészítésének folyamatát, valamint hogy kinek, hogyan, mikor adták át.

A német gasztronómiába is bepillantást nyertek azáltal, hogy egy jellegzetes német karácsonyi ételt készítettek el, leírták a receptet, valamint az elkészítés fázisait, és ezeket fotókkal is illusztrálták.

Az országos német nyelvi verseny összesített végeredménye alapján Kolozsi Korina, Ötvös Lara 7.b osztályos tanulók az előkelő 7. helyezést érték el, megelőzve gimnazistákat, és a német nyelvet emelt szinten tanuló diákokat is.

Felkészítő tanáruk: Nagy Mária.

Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáruknak!
© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés