Újfehétói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

 

Az újévben is folytatódott a Vasvári Pál Tagintézményben a Boldogiskola program. A hála és az optimizmus gyakorlása mellett odafigyeltünk társas kapcsolatainkra. Boldogító jócselekedeteinkkel örömet szereztünk másoknak.

Januárban tudatos célokat tűztünk magunk elé, melyeket igyekszünk megvalósítani.

Összehasonlítottuk a céltalan és céltudatos ember tulajdonságait, és arra a következtetésre jutottunk, hogy célokra mindenkinek szüksége van. Még akkor is, ha nem fogalmazza meg azokat nap, mint nap. A céltalan embernek csekély motivációja lesz arra, hogy reggel felkeljen az ágyból és kevésbé lesz elégedett, amikor este lefekszik. Ha vannak céljaink, akkor tudjuk, hogy milyen irányba halad az életünk. Legyen az tanulás, munka, család, magánélet. Az emberek felének fogalma sincs merre tart, 40% kész bármerre menni, amerre vezetik. Csupán 10% tudja, hová szeretne eljutni – de ennek a csoportnak is csupán kevesebb, mint a fele az, aki kész megfizetni az árat is azért, hogy oda eljusson.

            Iskolánkban arra törekszünk, hogy céltudatos, a társadalom számára értékes gyermekeket neveljünk, akik miközben céljaik elérésére törekszenek, a jellemük is formálódik.

Morvainé Szabó Edit
© 2018-2024 www.ujfehertoiskola.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés